Are 101 ani și continuă să practice medicina! Sfaturi pentru o viață sănătoasă de la cel mai bătrân medic din lume

Are 101 ani și continuă să practice medicina! Sfaturi pentru o viață sănătoasă de la cel mai bătrân medic din lume
Publicat: 03/12/2023, 15:11
Actualizat: 03/12/2023, 15:34

Medocul Howard Tucker, care a împlinit 101 ani pe 10 iulie, a fost recunoscut de Guinness World Records ca fiind cel mai bătrân medic bărbat din lume care a practicat medicina.

Recent, medicul a participat la un documentar, Howard Tucker explicând ce am putea face pentru a avea o viață lungă și fericită.

”Sunt medic și neurolog practicant de mai bine de șapte decenii. Și la 101 ani, oamenii mă întreabă adesea cum îmi țin creierul ascuțit. Genele bune și un pic de noroc vă pot da un avans, dar există un principiu după care trăiesc pe care oricine îl poate implementa: mențineți-vă mintea angajată prin muncă, activități sociale și de divertisment.

Pe măsură ce îmbătrânim, trecem prin schimbări naturale care ne afectează abilitățile de procesare mentală. Unele zone ale creierului se pot micșora, comunicarea între neuroni poate deveni mai puțin eficientă și fluxul sanguin poate scădea.

Dar, ca orice alt mușchi din corp, mintea noastră are nevoie de exerciții consecvente pentru a se dezvolta. Folosesc trei ritualuri zilnice pentru a-mi îmbunătăți sănătatea creierului”, spune medicul.

Howard Tucker are câteva sfaturi pentru cei care își doresc să aibă o viață lungă și să se bucure de o sănătate de fier chiar și când ajung la o vârstă înaintată, scrie cnbs.com.

Are 101 ani și continuă să practice medicina! Sfaturi pentru o viață sănătoasă de la cel mai bătrân medic din lume

”Mă duc la muncă. Cercetările arată o corelație între pensionare și declinul cognitiv crescut – motiv pentru care încă nu m-am pensionat. Am fost numit cel mai bătrân doctor din lume de către Guinness World Records. Sara, soția mea de 66 de ani, încă mai practică psihanaliza și psihiatria la 89 de ani. Meseria mea cere să trec în revistă o serie de subiecte medicale și să mă gândesc la probleme. Fiind la curent cu cele mai recente progrese în neurologie, îmi ține creierul ocupat.

Voluntariatul, urmărirea unui hobby și învățarea de noi abilități pot oferi o mare stimulare mentală. La începutul anilor 60 de ani, de exemplu, am urmat cursurile de drept noaptea, după ce mi-am făcut practica medicală cu normă întreagă. Am promovat examenul de avocatură din Ohio la 67 de ani”, spune medicul.

”Rămân social. Cercetările au indicat că relațiile puternice pot ajuta la menținerea memoriei și a funcției cognitive. Din păcate, la vârsta mea, mulți dintre cei mai apropiați prieteni, membri ai familiei și colegi au murit. Dar sunt norocos că munca mea mi-a permis să construiesc relații cu colegii mai tineri. Sara și cu mine facem, de asemenea, o prioritate să luăm cina cu oamenii din comunitatea noastră.

Cel puțin de două ori pe săptămână, mâncăm cu fiica mea și soțul ei și fiul meu și soția lui. Ne face plăcere să încercăm restaurante noi cu prietenii și colegii”, a mai explicat doctorul neurolog.

”Citesc pentru divertisment. Când nu citesc despre cele mai recente progrese și tratamente în neurologie, îmi place să citesc biografii și povești polițiste.

Cufundarea într-o carte bună, ficțiune sau non-ficțiune, necesită ca creierul tău să proceseze o mare parte de informații noi. Cred că aceasta este cheia pentru a-ți menține mintea ascuțită”, a mai spus Dr. Howard Tucker.

Dr. Howard Tucker este un neurolog din Cleveland, Ohio și a fost numit ”Cel mai bătrân doctor în exercițiu” de Guinness World Records. Și-a luat diploma de drept și a promovat examenul de barou din Ohio la aproape de 70 de ani și a servit ca șef de neurologie al flotei Atlanticului în timpul războiului din Coreea.

Foto: Austin Tucker / “What’s Next?”

Elena Popescu
Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine este principalul suspect în cazul fetiței găsite moartă într-o râpă. A fost ridicat de...
Cum arată Prințesa Kate Middleton acum, la 2 luni după ce a început chimioterapia. Unde...
FOTO. Are 75 de ani, dar arată ca la 30, are o avere impresionantă și...
Mama fostei campioane olimpice la gimnastică a murit duminică într-un accident rutier
„Să fie conștienți cu ce se joacă.” Putin amenință că va lovi țările din Europa...
Sebastian Dobrincu a dat-o uitării pe Ioana Ignat și s-a lăsat anturat la prima strigare...
'Avea inima de PIATRĂ'! Afecțiunea medicală RARĂ de care suferea bărbatul
Ultimele imagini cu micuţa Raisa în viaţă. Copila ar fi fost ucisă de verişorul ei...
El e criminalul Raisei! Polițiștii l-au săltat și l-au dus la audieri
Cine este principalul suspect în cazul morții Raisei. Polițiștii l-au reținut și dus la audieri....
Vântul le-a dezgolit pe divele din România! Nu au avut nicio şansă în faţa naturii!...
Rovinieta își păstrează valabilitatea dacă schimbi numărul de înmatriculare?
Planul de pace al lui Putin
ERUPȚIE MONSTRU pe Soare! Radiații și PLASMĂ în drum spre Pământ
Devine interzis în România. Klaus Iohannis a luat decizia astăzi, 29 mai
Cine este principalul suspect în cazul morții Raisei din Dolj. Este vorba despre cineva din...
Armata, din nou obligatorie? Ce se întâmplă dacă cineva îl refuză: „Un viitor mai periculos”
Cristina Șișcanu și Mădălin Ionescu, acuzați că mimează fericirea în mediul online! Cum se înțeleg,...
Cum s-a ferit Smiley de scandaluri: ”Nu prea mă cert cu lumea în general”
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am certat urât cu soacră-mea aseară. Am vrut să-i fac un...
O substanță din rodii ar putea ajuta la prevenirea bolii Alzheimer
×